Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jeroen

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Jeroen: Jeroen is afgeleid van de Griekse naam Hieronymus dat "persoon met heilige naam" betekent. Sint-Hieronymus was een kerkvader uit de vierde eeuw die abt was van een klooster in Betlehem en zich bezig hield met bijbelvertalingen.

Bekende naamdragers

Jeroen Krabbé (1944) is een Nederlands schilder, acteur en filmregisseur. Krabbé acteerde in twee films van Paul Verhoeven: Soldaat van Oranje en De Vierde Man. Hij speelt vooral de rol van "slechterik" in Hollywood films zoals in The Fugitive.

Jeroen Brouwers (1940) is een Nederlands journalist en schrijver. Hij was redactielid bij de Geïllustreerde Pers in Amsterdam en hoofdredacteur van de Uitgeverij Manteau. Jeroen brouwers is lid van de Orde van de Vlaamse Leeuw en is Ridder in de Belgische Kroonorde. In 2007 ontving hij van de Taalunie de Prijs der Nederlandse Letteren.

Jeroen Bosch (1450-1516) was een Nederlands kunstschilder die vooral bekend is van zijn werk De Tuin der Lusten. In zijn schilderijen beeld Jeroen vooral de zonde en de menselijke dwaasheid en kwaadaardigheid uit.

Afgeleide namen: Hieronymus, Heronimus, Jerome, Jeroom

Geboortekaartjes met de naam Jeroen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jeroen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jeroen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jeroen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jeroen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Jeroen   20 Aug 2013
Ik noem al heel lang Jeroen ma tis keer tijd voor iet anders. Vanaf nu heet ik Jeff.

jeroen    13 Mar 2013
hey ik zen heilig en'k zen ok al 17 eeuwen oud

jeroen   01 Jun 2012
ik vind jeroen echt een leuke naam. mijn vader heet ook jeroen. een keer ging ik voetballen met 16+ en toen wisten ze alleen mijn naam en toen noemde ze iedereen jeroen lolol.

anneke   19 Dec 2011
Jeroen heet mijn oudste zoon, ben blij dat juist Hij Jeroen heet. Hij is op zoek naar zijn leven, komt zeker terug van waar hij nu is. Omdat hij Jeroen heet omdat God dit zo wilde.

Ineke    05 Nov 2011
Jeroen is mijn zoon ,waar ik erg dol op ben ik vind het een mooie naam anders had ik hem niet zo genoemd

Noor   09 Jul 2011
Ik vind Jeroen een stoere naam!

Henk   31 Jan 2011
Jeroen Krabbé (1944) is een Nederlands schilder, acteur en filmregisseur. Krabbé acteerde in twee films van Paul Verhoeven: Soldaat van Oranje en De Vierde Man. Hij speelt vooral de rol van "slechterik" in Hollywood films zoals in The Fugitive. Jeroen Brouwers (1940) is een Nederlands journalist en schrijver. Hij was redactielid bij de Geïllustreerde Pers in Amsterdam en hoofdredacteur van de Uitgeverij Manteau. Jeroen brouwers is lid van de Orde van de Vlaamse Leeuw en is Ridder in de Belgische Kroonorde. In 2007 ontving hij van de Taalunie de Prijs der Nederlandse Letteren. Jeroen Bosch (1450-1516) was een Nederlands kunstschilder die vooral bekend is van zijn werk De Tuin der Lusten. In zijn schilderijen

Jeroen   06 Apr 2009
Jeroen Griekse naam. De heilige naam. Heeft gevoel voo recht, orde, nauwkeurigheid en precisie. Zoekt de gezelligheid graag op. Heeft het vermogen mensen enthousiast te maken, is voorkomend en blijmoedig. Heeft een positieve kijk op het leven. Jeroen is een naam om trots op te zijn.

femke   23 Jan 2009
jeroen is men liefde van mijn leven (ma hij weet het niet) :(


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455