Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jeremiah

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jeremiah: Jeremiah is een Hebreeuwse naam met als waarschijnlijke betekenis "God verheerlijkt".

Bekende naamdragers

Jeremiah Horrocks (1618-1641) was een Engels astronoom die als een van de eerste astronomen de theorie van Johannes Kepler bevestigde door observaties. Jeremiah werd vooral bekend door zijn accurate voorspelling van de Venusovergang van 1639.

Jeremiah Clarke (1674-1707) was een Engels componist en organist, die ook in Nedeerland bekend werd door de uitzendingen van de BBC tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Afgeleide namen: Jem, Jemmie, Jemmy, Jeramie, Jeramy, Jere, Jeremi, Jeremia, Jeremie, Jeremias, Jérémie, Jeremine, Jeremy, Jerry

Geboortekaartjes met de naam Jeremiah

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jeremiah. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jeremiah of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jeremiah kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jeremiah of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455