Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jennifer

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Jennifer: Jennifier is een Engelse naam afgeleid van Guinevere dat "vruchtbaar" betekent.

Bekende naamdragers

Jennifer Lopez (1969) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Als tiener trad ze vaak op als danseres in nachtclubs maar in 1995 werd ze gevraagd als achtergronddanseres voor een videoclip van Janet Jackson. Daarna speelde Jennifer in enkele film maar ze brak pas echt door toen ze de hoofdrol speelde in de film Selena. Met deze rol was ze de eerste Latina die meer dan een miljoen dollar verdiende voor een enkele opdracht. In 1999 begon haar muziekcarrière en haar eerste single If You Had My Love werd meteen een hit. Daarnaast is Jennifer Lopez een zakenvrouw die een eigen kledinglijn, parfumlijn en een productiemaatschappij heeft. Voor haar kledinglijn Sweetface ontving ze in 2006 de ACE icon award voor haar bijdrage aan de mode.

Jennifer Capriati (1976) is een Amerikaans professioneel tennisster. Ze begon haar professionele loopbaan in 1990. In 1992 won ze goud op de Olympische Spelen in Barcelona. In 2001 stond ze tijdelijk aan de top van de WTA. Jennifer Capriati heeft in totaal drie grandslamtitels gewonnen.

Jennifer Aniston (1969) is een Amerikaanse actrice die vooral bekend is door haar rol als Rachel Green in de televisieserie Friends. Ze speelde ook in een aantal Hollywoodfilms en typisch is dat ze dikwijls de rol van een serveerster speelt. Jennifer Aniston heeft heel wat Awards gekregen waaronder Emmy Award, Golden Globe Award, People's Choice Award en Teen Choice Award.

Afgeleide namen: Guenevere, Guinevere, Gunevere, Jenny

Geboortekaartjes met de naam Jennifer

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jennifer. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jennifer of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jennifer kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jennifer of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Julie   19 Jan 2014
Alle meisjes die Jennifer hete denke dat ze de aller mooiste zijn ze zijn cut mensen da is wat ze zijn

Freya    19 Jan 2014
Mijn aller beste vriendin heet Jennifer zo een goede vriendin maar ze is op vakantie : (

jennifer   05 Mar 2012
Het betekend vruchtbaar dus. mooie betekenis!

Jennifer   02 Nov 2011
hmm, ik zelf vind het geen mooie naam.

Jennifer .   18 Oct 2011
Ik ben blij met deze naam , al zeg ik het zeflf , ik vind het een mooie naam .

Jennifer   06 Jul 2011
het is een prachtige naam en ik ben er heel bli mee

jennifer   08 Jun 2010
wat is jennifer toch de allermooiste naam en nog een best wel goed betekenis!!

jennifer   23 Nov 2009
jennifer is een mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455