Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jeffrey

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Jeffrey: Jeffrey is afgeleid van de Germaanse jongensnaam Godfried, met als betekenis "in vrede levende onder de bescherming van God".

Bekende naamdragers

Jeffrey Wright (1965) is een Amerikaanse filmacteur en toneelspeler. Jeffrey won met zijn rol in de miniserie Angels in America een Emmy Award en een Golden Globe. Jeffrey maakte zijn eerste filmdebuut in 1990 in de film Presumed Innocent. Voor de film Boycott, waarin hij Martin Luther King speelt ontving hij een AFI Award. In 2006 speelde Jeffrey als eerste Afro-Amerikaanse man een rol in een officiƫle Bondfilm.

Afgeleide namen: Geoffrey, Gevert, Godefridus, Godfried, Godfrey, Gottfried, Govaart, Govert, Jef, Jeff, Jeffry

Geboortekaartjes met de naam Jeffrey

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jeffrey. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jeffrey of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jeffrey kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jeffrey of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

jeffrey   20 Dec 2012
blij dat ik leef onder de bescherming van godqq

jeffrey    16 Dec 2011
ik vind deze naam een beetje suf en geweldig te gelijk


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455