Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jeff

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jeff: De jongensnaam Jeff is een verkorting van de Hebreeuwse naam Jozef dat "de toegevoegde" betekent.

Bekende naamdragers

Jeff Bridges (1949) is een bekende Amerikaans filmacteur die heel wat rollen heeft gespeeld in de meest uiteenlopende films. In 1971 speelde hij zijn eerste hoofdrol in de film The Last Picture Show. In hetzelfde jaar werd hij genomineerd voor de Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol. In 1984 werd hij genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol als alien in de film Starman. Andere bekende films waarin Jeff Bridges speelde waren Against All Odds, Jagged Edge, The Morning After, Coppola's Tucker: The Man and His Dream, The Fabulous Baker Boys, The Fisher King, American Heart, Fearless, Blown Away en The Mirror Has Two Faces.

Jeff Lynne (1947) is een Britse zanger en producer die vooral bekend werd als voorman van The Electric Light Orchestra, een muziekgroep met als doel symfonische popmuziek te spelen met klassieke instrumenten. Van 1973 tot 1985 scoorde Jeff Lynne veel hits met het Electric Light Orchestra, zoals Showdown, Evil woman, Livin' Thing, Don't Bring Me Down. Daarnaast schreef Jeff Lynne heel wat nummers voor andere bekende groepen en zangers en werkte hij als producer. Typisch voor Jeff Lynne is dat hij steeds een zonnebril draagt, ook binnenshuis.

Afgeleide namen: Jef, Jefke, Sjef, Joseph, Jozef, Jos, Josje, Jos├ęphine, Phine, Fien, Fine

Geboortekaartjes met de naam Jeff

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jeff. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jeff of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jeff kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jeff of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455