Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jef

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jef: Jef is een verkorting van de Hebreeuwse naam Jozef met als betekenis "de toegevoegde". De naam Jozef komt voor in de Bijbel: als zoon van Jacob en Rachel, en als de man van Maria.

Bekende naamdragers

Jef Nys (1927) is een Belgisch striptekenaar en geestelijke vader van de stripheld Jommeke. De avonturen van Jommeke werden voor het eerst in 1955 gepubliceerd in het Katholieke weekblad Kerkelijk Leven. Vanaf toen verschenen regelmatig albums van Jommeke. In 1997 verscheen Jommeke op een postzegel en kreeg hij in Middelkerke een standbeeld. In 2005 ontving Jef Nuys de Gouden Adhemar, een jaarlijkse Vlaamse cultuurprijs voor strips.

Jef Geeraerts (1930) is een Vlaamse schrijver. Zijn werken worden vooral gekenmerkt door zijn liefde voor de natuur en afkeur van de burgerlijkheid. Jef Geeraerts leefde korte tijd in Belgisch Congo maar keerde na de onafhankelijk terug naar België waar hij zijn eerst twee romans schreef. Om zijn taal te verbeteren studeerde hij nog Germaanse filosofie. Zijn boeken van de Gangreencyclus, waarvan hij de eerste in 1968 publiceerde, zorgde intertijd voor heel wat opschudding door hun racistische en pornografische inslag. Maar hierdoor werd Jef Geeraerts wel bekend. In 1968 ontving hij voor zijn boek De Zaak Alzheimer, dat tevens verfilmd werd, de Gouden Strop.

Jef Cassiers (1929-1987) was een Vlaams acteur en regisseur. Jef Cassiers is vooral bekend van zijn rol als de Alverman in de TV reeks Johan en de Halverman. Tussen 1961 en 1963 voerde hij dagelijks op de BRT sketches uit als Het Manneke. Later werkte hij als producer bij de BRT en registreerde enkele films.

Afgeleide namen: Jeff, Jefke, Sjef, Joseph, Jozef, Jos, Josje, Joséphine, Phine, Fien, Fine

Geboortekaartjes met de naam Jef

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jef. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jef of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jef kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jef of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Jef   13 Sep 2020
Danku jef, ik vont mijn naam voroger stom maar nuvindt ik het een coolen naam dangnku Met vrinnelijke groet Jef

Marie   17 Mar 2017
Mijn broer heet ook Jef het is een heel leuke naam

Jef   16 Feb 2015
afkorting van jeffry

roos   05 Jan 2015
roos is een stommen naam voor meisjes

jef   05 Jan 2015
het is een leuke naam voor jongens

Jef   24 Oct 2013
Jef is awe-some

jef   15 Mar 2013
Van Rymenant is een zeldzame naam hahahahahahahahahahahaha

jefsmbs   18 Oct 2012
hoe doe je dat het jef teken ik hou van me zelf

Jef   23 Jul 2011
Jeffie is ook als roepnaam gebruikt in mijn kindertijd,nu is de roepnaam Jef Geboortenaam Jervaas.

JEF   04 Jul 2011
JEF EEN UITSTEKENDE NAAM !! DEZE IS BIJ MIJ AFGELEIDT VAN MIJN GEBOORTENAAM JERVAAS..

jeff    07 May 2011
ik vind mezelf een stomme naam hebben liever doemde ik julesnathan   09 Mar 2011
coole baby

jef   11 Jan 2011
ik heb et jef-teke uitgevonde!!!

jef   02 Jul 2009
de jeffe zijn de beste! groeten aan de jef.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455