Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jeanne

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jeanne: Jeanne is een vrouwelijk variant van Johannes, met als betekenis "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Jeanne d'Arc (ca 1412-1431), bijgenaamd de maagd van Orléans, is een nationale heldin van Frankrijk. Jeanne d'Arc werd in 1909 zalig en in 1920 heilig verklaard door de Rooms-Katholieke kerk. Als tiener zou ze stemmen gehoord hebben van enkele heiligen en van God, die zeiden dat haar land Frankrijk bevrijd moest worden van de Engelsen. Ze kon het moraal van de Franse soldaten opkrikken en veroverde Reims op de Engelsen. In 1430 werd ze door Bourgondiërs gevangen genomen en verkocht aan de Engelsen. Uiteindelijk werd als ketter beschouwd en in Rouen op de brandstapel verbrand. In de hedendaagse Franse politiek claimt de rechtse partij Front National Jeanne d'Arc als beschermster van het land tegen vreemde invloeden.

Jeanne Kooijmans (1963) is een Nederlandse radio- en televisiepresentatrice en redactrice. Onder de naam JoJo was Jeanne in de jaren 80 DJ bij het illegale Nijmeegse radiostation Delta 90. Vanaf 1987 presenteerde ze voor de KRO.

Jeanne Crain (1925-2003) was een Amerikaans actrice. In 1943 maakte ze haar debuut als actrice met een kleine rol in The Gang's All Here en een jaar later kreeg ze de hoofdrol in In the Meantime, Darling. In 1949 werd Jeanne genomineerd voor een Academy Award voor Beste Actrice voor haar verschijning in de controversiële film Pinky. Jeanne Crain speelde in bekende films zoals Cheaper By The Dozen, People Will Talk en Dangerous Crossing.

Jeanne Cooper (1928-2013) was een Amerikaanse actrice die vooral bekend van haar rol in de soap The Young And The Restless, waarin ze bijna 40 jaar te zien was als Katherine Chancellor. Jeanne begon haar acteercarrière in 1953 in de film The Redhead Form Wyoming. Verder was ze te zien in de tv-series The Twilight Zone en Perry Mason. Jeanne is 23 jaar getrouwd geweest met producer Harry Bernsen. In 2004 kreeg ze een Lifetime Achievement Award en in 2008 won ze de Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie.

Afgeleide namen: Jan, Janne, Jannes, Janus, Jens, Jane, Janna, Janny, Janet, Janneke

Geboortekaartjes met de naam Jeanne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jeanne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jeanne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jeanne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jeanne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455