Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jean

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Jean: Jean is de Franse variant van Jan, met als betekenis God is genadig.

Bekende naamdragers

Jean Walter (1922-2014), pseudoniem van Jean Wouman, was een Vlaams schlagerzanger die populair was in de jaren vijftig. Jean werd vooral bekend met liedjes als Twee Blauwe Kinderogen, Jezebel en Tulpen uit Amsterdam. In 1956 won hij De Gouden Gondel, een voorloper van het huidige Eurovisiesongfestival. Jean trad in Europa op met orkesten van Helmut Zacharias en Kurt Edelhagen. In 2007 vierde hij in de Stadsschouwburg te St-Niklaas zijn 85e verjaardag met een allerlaatste optreden.

Jean Blaute (1952) is een Vlaams zanger, componist, producer en televisiepersoonlijkheid. Jean was regelmatig te zien op televisie als jurylid in het muziekprogramma Idool op VTM en als panelrechter in het programma De Rechtvaardige Rechters op Canvas. Als muzikant speelde hij onder andere bij Urbanus, Big Bill, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen en De Nieuwe Snaar.

Afgeleide namen: Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janis, Janje, Janke, Janne, Jannes, Jantje, Jeanice, Jeanne, Jehane

Geboortekaartjes met de naam Jean

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jean. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jean of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jean kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jean of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Jean   05 Jun 2014
Leuke naam! Wel moeilijk om uit te spreken en te spellen.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455