Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jason

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Jason: De jongensnaam Jason is van Griekse oorsprong en betekent "de genezende". In de Griekse mytholgie is Mason de zoon van koning Aeson en leider Argonauten op hun tocht om het Gulden Vlies te halen.

Bekende naamdragers

Jason Donovan (1968) is een Australische acteur en zanger. In 1986 begon hij zijn loopbaan in de soap Neighbours, waarin hij speelde samen met de ondertussen bekende Kylie Minogue. In 1987 won hij de Logie Award voor de Populairste Acteur en Beste Nieuw Talent. Hij werd bekend nadat hij samen met Kylie Minogue het duet Especially For You zong. In 1990 kreeg hij de Logie Award voor Populairste Acteur in een Miniserie. In 1989 bracht Jason Donovan zijn eerste solo nummer uit, Too Many Broekn Hearts, dat meteen een hit werd. Er volgde nog meer hits maar in 1994 begon hij terug te acteren in verschillende films en televisieseries.

Jason Lewis (1971) is een Amerikaans model en acteur. Vooral in Milaan werd hij als model populair. Hij stond o.a. op posters van Tommy Hilfiger. Vanaf 1998 begon hij te acteren voor films en televisieseries.

Jason Priestley (1969) is een Amerikaans-Canadese filmacteur en regisseur. Jason Priestley is vooral bekend geworden door zijn rol als Bandon in de televsieserie Beverley Hills 90210. Zijn hobby is racen maar door zijn roekeloos rijgedrag ngelukken belande hij zelfs in de gevangenis.

Afgeleide namen: Isaon, Iasoon, Jasen, Jasin, Jaysen, Jayson

Geboortekaartjes met de naam Jason

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jason of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje jasonReacties

Reacties in verband met de voornaam Jason kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jason of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Jason   11 Jul 2009
Heel toevallig is mijn 2e naam ook Donovan.. Maar iedereen vind het een hele mooie naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455