Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jasmine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Jasmine: Jasmine afgeleid van de bloem "jasmijn". In China wordt jasmijn beschouwd als het symbool voor vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid.

Bekende naamdragers

Jasmine Anette Valentin (1976) is een Finse zangeres en gitariste. In 1996 won Jasmine de finale van het nationale songfestival en vertegenwoordigde hierdoor Finland op het Eurovisiesongfestival 1996 met het liedje Niin Kaunis On Taivas, waarmee ze op de 23ste plaats eindigde.

Jasmine Sendar (1977) is een Antiliaanse actrice en zangeres van de meidengroep Jameerah. Jasmine won verschillende miss-verkiezingen, waaronder miss bikini 1995, miss spring 1996 en miss beautiful black 1997 en 1998. Daarna acteerde ze in de soaps Goudkust en Onderweg Naar Morgen. Jasmine speelde de rol van Natasja in de film Volle Maan. Voor deze film zong ze samen met Chantal Janzen en Lieke van Lexmond de soundtrack. In 2009 sloot ze zich aan bij de meidengroep Jameerah.

Afgeleide namen: Jasmien, Jasmijn, Jasmin, Jasmina, Yasemin, Yasmin, Yasmina, Yasmine

Geboortekaartjes met de naam Jasmine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jasmine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jasmine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jasmine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jasmine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455