Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jannes

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jannes: Jannes is afgeleid van de Hebreeuwse naam Johanan, met als betekenis "Jahew is genadig".

Bekende naamdragers

Jannes Wolters (1973) is een Nederlandse zanger van het levenslied. In 1999 nam Jannes zelf zijn eerst singel op. Dit liedje Ben Jij Bij Me werd dankzij piratenzenders een redelijk succes. Daarn neemt hij met Sterken zijn debuut-cd Bella Bianca op. Pas met zijn tweede cd, getitteld Van Casablanca Naar Napoli behaalde hij in 2001eend oorbraak in Nederland. In 2004 verscheen zijn album Gewoon Jannes dat hoog in de albumlijsten belandde. Daarna verscheen nog albums zoals Als Het Zonnetje Schijnt, Laat Me Vrij en Meer Dan Een Vriend. Vanaf 2005 speelde Jannes in reality soap Gewoon James bij RTV Oost.

Afgeleide namen: Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janis, Janje, Janke, Janne, Jannes, Jantje

Geboortekaartjes met de naam Jannes

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jannes. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jannes of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jannes kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jannes of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455