Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jani

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Jani: Jani is afgeleid van Adrianus, met als betekenis "inwoner van Adria", of van Johanna, met als betekenis "Jahwe is genadig".

Bekende naamdragers

Jani Sievinen (1974) is een voormalig topzwemmer uit Finland, die gespecialiseerd is op de wisselslag. In 1993 won hij bij de Europese kampioenschappen zijn eerste belangrijke titel op de langebaan. Een jaar later won Jani de wereldtitel op de 200 meter wisselslag bij de Wereldkampioenschappen in Rome.

Jani Lakanen (1976) is een Finse oriƫntatieloper die in 2006 de Wereldkampioenschap oriƫntatielopen 2006 won. In hetzelfde jaar werd jij tevens Europees kampioen.

Afgeleide namen: Jana, Janie, Janis, Janke, Janny, Jany, Jan, Janko, Wanne, Janna, Janne

Geboortekaartjes met de naam Jani

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jani. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jani of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jani kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jani of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455