Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jamie

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jamie: Jamie is afgeleid van Jacob, met als mogelijke betekenissen "beschermer" of "hij greep de hiel".

Bekende naamdragers

Jamie Foxx (1967) is de pseudoniem van Eric Marlon Bishop. Hij is een Amerikaans acteur, zanger en komiek. Jamie Fox kreeg in 2005 een Oscar voor zijn hoofdrol in Ray. Hij veranderde zijn naam in Jamie Foxx om gemakkelijker te kunnen optreden in comedy clubs. Tussen 1996 en 2001 presenteerde hij 100 episodes van de The Jamie Foxx Show. Jamie maakte zijn filmdebuut in 1992 in Toys. Daarnaast is hij een succesvolle zanger. Met zijn nummer Unpredictable scoorde hij een nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. In 2007 ontving Jamie Foxx een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Jamie Oliver (1975) is een bekende Britse kok, met als bijnaam de Naked Chef. Nadat Jamie verscheen in een televisieprogramma over River Café, waar hij werkte als kok, kreeg hij verschillende aanbiedingen. Hij presenteerde uiteindelijk The Naked Chef, een programma dat tot doel had om eten terug te brengen naar de essentie.

Jamie Lee Curtis (1958) is een Amerikaans filmactrice die Golden Globes won voor haar rollen in Anything But Love en True Lies. Verder kreeg ze een American Comedy Award en een Saturn Award voor haar rol in True Lies. Ze maakte haar filmdebuut, dat tevens haar doorbraak betekende, als Laurie Strode in de film Halloween.

Jamie Bell (1986) is een Engels acteur die vooral bekend van zijn hoofdrol in de film Billy Elliot, waarvoor hij een BAFTA Award won voor Beste Acteur in een hoofdrol.

Afgeleide namen: Cobie, Coos, Jaap, Jacob, Jacoba, Jacobus, Jacques, Jenny, Jop, Ko, Kobus, Koos, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam Jamie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jamie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jamie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jamie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jamie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ooma   06 Dec 2011
ooma naam jas laas


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455