Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis James

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis James: James is een Engelse variant van Jacob, met als waarschijnlijke betekenis " hij die de hiel" greep, maar mogelijk ook "beschermer".

Bekende naamdragers

James Burbage (1531-1597) was een Engels acteur en bouwer van de eerste permanente theaters in Engeland. In 1576 bouwde hij het eerste theater na de Romeinse tijd, dat de voor de hand liggende naam The Theatre kreeg.

James Phelps (1986) is een Engels acteur die vooral bekend geworden is door zijn rol als Fred Wemel in de Harry Potter films.

James Ensor (1860-1949) was een Vlaams kunstschilder van het symbolisme. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste vernieuwer van de moderne kunst in Belgiƫ. Hij was een dissonante individualist die zich niet wou onderbrengen in een bestaande kunstrichting.

James Cook (1728-1779) was een Britse zeevaarder en cartograaf, die bekend werd vanwege zijn drie ontdekkingstochten naar de Grote Oceaan. In 1767 bracht hij de kusten van Newfoundland in kaart. Hij had de leiding van twee geheime expeditie om op zoek te gaan naar Terra Australis, een continent waarvan gedacht werd het ten oosten van Niew-Zeeland lag. Hij ontdekte verschillende kleinere eilanden maar Terra Australis verdween definitief van de kaart.

James Woods (1947) is een Amerikaans acteur. James ontving voor zowel zijn rol in Salvador als in Ghosts of Mississippi een nominatie voor een Academy Award. Verder ontving hij een Golden Globe, meerdere Emmy Awards en meerdere Satellite Awards. James Woods is tweehandig: hij kan zowel links- als rechtshandig schrijven.

Afgeleide namen: Cobie, Coos, Jaap, Jacob, Jacoba, Jacobus, Jacques, Jakob, Jamie, Jayme, Jem, Jimmy, Jenny, Jop, Ko, Kobus, Koos, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam James

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam James. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een James of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam James kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam James of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455