Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jada

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jada: Jada is een meisjesnaam die waarschijnlijk afgeleid is van de Hebreeuwse naam Yada met als betekenis "de wijze". In het Oude Testament was Yada een man van de stam van Judah. Jada kan ook afkomstig zijn van de groene edelsteen jade, die volgens het volksgeloof een genezende werking heeft.

Bekende naamdragers

Jada Lynch (2008) is de dochter van Klim Klijsters en Brian Lynch. Bij de geboorte woog Jada 3,035 kg en was 51 cm groot. Kim Klijster is een voormalig Belgisch toptennisster die jarenlang de nummer 1 van de wereld was. Kim Klijsters trouwde op 14 juli 2007 s'morgens om 6 uur om de pers te verschalken.

Afgeleide namen: Jade, Yada, Yade

Geboortekaartjes met de naam Jada

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jada. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jada of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jada kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jada of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Jada Taalman   24 Feb 2015
Grappig, ik heet ook Jada. Weet ik eindelijk wat het betekent!

yana   14 Aug 2009
wat betekent die naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455