Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jacobus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jacobus: De oorsprong van de jongensnaam Jakobus is onduidelijk. Waarschijnlijk betekent Jacobus "hij die de hiel" greep, maar mogelijk ook "beschermer".

Bekende naamdragers

Jacobus I van Schotland (1394-1437) was koning van Schotland van 1406 tot 1437. Hij werd opgevoed in het hof van de Engelse koning Hendrik IV, nadat hij ontvoerd werd. Pas in 1423 werd Jacobus, na betaling van losgeld en een jaar later werd hij in Schotland gekroond tot koning. Zijn regering werd gekenmerkt door allerlei conflicten: met Engeland de paus, en zijn eigen adel. Aan Jacobus zijn twee populaire, zuivere Schotse gedichten toegeschreven.

Afgeleide namen: Cobie, Coos, Jaap, Jacob, Jacoba, Jacques, Jacub, Jenny, Jop, Ko, Kobus, Koos, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam Jacobus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jacobus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jacobus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jacobus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jacobus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455