Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jacob

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jacob: De oorsprong van Jacob is onduidelijk. Waarschijnlijk betekent Jacob "hij die de hiel" greep, maar mogelijk ook "beschermer".

Bekende naamdragers

Jacob van Artevelde (ca1290-1345) was een Vlaams volksleider en staatsman. Jacob was lakenhandelaar en behoorde tot de gegoede burgerij in Gent. Hij werd vooral bekend als opstandeling tegen de Franse bezetting. Toen Frankrijk tijdens de Honderdjarige Oorlog met Engeland verbood om handel met hen te drijven met de Engelsen, ging Van Artevelde tegen deze bevelen in toch wol verhandelen met Engeland. Om die reden wordt Jacobbeschouwd als een Vlaamse volksheld.

Jacob Grimm (1785-1863) was een Duits jurist, taal- en letterkundige. Samen met zijn broer Jacob Grimm tekende hij volkssprookjes en sagen op.

Afgeleide namen: Cobie, Coos, Jaap, Jacco, Jacoba, Jacobus, Jacques, Jacub, Jenny, Jop, Ko, Kobus, Koos, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam Jacob

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jacob. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jacob of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jacob kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jacob of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455