Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jacco

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jacco: Jacco is een variant van Jakob is onduidelijk, met als mogelijke betekenissen "hij die de hiel greep" of "beschermer".

Bekende naamdragers

Jacco van Renesse (1936-2008) was een Nederlands acteur en zanger. In 1957 maakte Jacco zijn professionele debuut bij het Nieuw Nederlands Toneelgezelschap. Hij maakte in de jaren zestig deel uit van het ensemble van Wim Kan en Corry Vonk. Voor de AVRO-radio presenteerde hij Jacco's Keus, met muziek uit opera, operette en musical.

Jacco Eltingh (1970) is een Nederlands tennisspeler, die vooral grote successen boekte in het dubbelspel met Paul Haarhuis. Jacco won vier toernooien in het enkelspel en 44 toernooien in het dubbelspel. Hij speelde zestien wedstrijden voor Nederland in de Davis Cup, waarvan hij er tien won.

Afgeleide namen: Cobie, Coos, Jaap, Jacob, Jacoba, Jacobus, Jacques, Jacub, Jenny, Jop, Ko, Kobus, Koos, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam Jacco

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jacco. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jacco of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jacco kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jacco of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455