Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jaap

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jaap: Jaap is afgeleid van de Engelse naam Jack, een Engelse vorm van Johannes, dat "Jahweh is genadig" betekent.

Bekende naamdragers

Jaap Blokker (1942) is een Nederlands zakenman die samen met zijn broer Albert eigenaar is van de multinational Blokker. Jaap en Albert Blokker staan met een geschat vermogen van 1,8 miljard euro (2007). In 2003 werd Jaap verkozen tot topman van het jaar.

Afgeleide namen: Jaap, Jack, Jacob, Jacoba, Jacobus, Jacques, Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janne, Jannes, Jantje, Johanna, Johannes, Joop, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam Jaap

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jaap. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jaap of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jaap kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jaap of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455