Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ivo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ivo: Ivo is een Friese naam, met als betekenis "boog van taxus".

Bekende naamdragers

Ivo Michiels (1923) is een Vlaams schrijver, bekend voor zijn experimenteel proza. In zijn werk is dikwijls geen personage en geen verhaal meer te bespeuren. Een bekend werk van Ivo is Het Boek Alfa.

Ivo Van Damme (1954-1976) was een Belgische loper, die wordt beschouwd als één van de beste atleten uit de Belgische sportgeschiedenis. Ivo heeft nog altijd de Belgische records in handen op de 800 m en de 1000 m. Vanaf 1977 wordt er jaarlijks een Memorial Van Damme atletiekmeeting gehouden.

Afgeleide namen: Ivar, Ivarr, Ive, Iver, Ivor

Geboortekaartjes met de naam Ivo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ivo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ivo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ivo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ivo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455