Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Isaac

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Isaac: Isaac is een variant van Izaäk, dat "de lachende" betekent.

Bekende naamdragers

Isaac Newton (1642-1727) was een heel bekende Engelse natuurkundige en wiskundige. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de klassieke mechanica.. Isaac Newton was de ontdekker van de differentiaalrekening, de integraalrekening, het Binomium van Newton en benaderingsmethoden. In Philosophiae Naturalis Principia Mathematica beschreef Isaac de zwaartekracht en de drie wetten van Newton.

Isaac Israëls (1865-1934) was een van de voornaamste Nederlandse schilders uit de groep De Amsterdamse Impressionisten. In 1928 won hij op het kunsttournooi van de Olympische Spelen een gouden medaille in de categorie schilderkunst. In 2006 werd zijn schilderij A Table Au Restaurant Le Perroquet, Paris voor 493.600 euro geveild.

Afgeleide namen: Ike, Isac, Ishak, Izaak, Izak, Zack, Zak

Geboortekaartjes met de naam Isaac

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Isaac. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Isaac of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Isaac kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Isaac of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455