Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Irene

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Irene: De meisjesnaam Irene betekent "vrede". In de Griekse mythologie was Irene de godin van de vrede.

Bekende naamdragers

Irene Moors (1967) is een Nederlandse televisiepresentatrice. Irene debuteerde op de televisie bij het NCRV-programma Dit Is Disney. Daarna werd ze omroepster en presentatrice bij RTL Véronique. In 1995 scoorde Irene een nummer 1-hit met het nummer No Limit. In 2002 ontving Irene de Zilveren Televizier-ster als beste televisievrouw.

Irene van Byzantium (752-803) was keizerin van 797 tot 802. Ze probeerde steun te krijgen van het volk en de kloosters door belastingverlagingen.

Afgeleide namen: Arina, Erena, Erene, Ira, Ireen, Iren, Irena, Iriana, Irina, Irine, Rena, Rene

Geboortekaartjes met de naam Irene

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Irene. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Irene of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Irene kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Irene of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ir   10 Mar 2011
ireneis een naam om trots op te zijn

Esmée Irene   07 Oct 2009
Irene is een hele mooie voornaam. in de tijd van prinses Irene kregen heel veel kinderen die naam. irene betekend vrede, wie wil zijn kind nou niet de vrede toewensen d.m.v. haar eigen naam?!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455