Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ingmar

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ingmar: Ingmar is een Scandinavische naam, met als betekenis "bekende zoon".

Bekende naamdragers

Ingmar Bergman (1918-2007) was een Zweeds toneel- en filmregisseur die een 40 tal films maakte. In 1955 ontving Ingmar een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor Glimlach Van Een Zomernacht. Hij ontvingen verschillende Oscar en werd beloond met De Gouden Palm der Palmen op het Filmfestival van Cannes voor zijn gehele oeuvre.

Ingmar Vos (1986) is een Nederlandse atleet, die gespecialiseerd is in de tienkamp. Ingmar behoort tot de beste tienkampers van Nederland. In 2005 veroverde hij als A-junior zijn eerste nationale meerkamptitel.

Afgeleide namen: Igor, Ingemar, Ingumar

Geboortekaartjes met de naam Ingmar

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ingmar. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ingmar of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ingmar kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ingmar of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ingmar   30 Jul 2017
Hoi ik ben ingmar en ik ben best klein en ik ken ook een andere ingmar die ook klein is. Is iedere ingmar klein?

Ingo   14 May 2011
Wat betekend Ingo ?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455