Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Inge

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Inge: Inge is een variant van Angel, dat "engel" betekent. Inge kan ook afgeleid zijn van Ing, de Noorse "god van vruchtbaarheid en vrede".

Bekende naamdragers

Inge Dekker (1985) is een Nederlandse zwemster, die in 2001 haar internationale seniorendebuut maakte bij de Europese kampioenschappen op de kortebaan in Antwerpen, waar ze als lid van de estafetteploeg op de 4x50 meter wisselslag een bronzen medaille won. Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking won ze met haar team goud op de 4 x 100 meter vrije slag estafette.

Inge Vervotte (1977) is een Vlaams-Belgisch politica voor CD&V. Inge was minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin in de Vlaamse Regering van 2007 tot 2008. Zij diende in 2008 haar ontslag, mogelijk uit loyaliteit met het vertrek van de Eerste Minister Leterme. In 2009 werd Inge opnieuw minister van Ambtenarenzaken onder de teruggekeerde premier Leterme.

Inge Moerenhout (1966) is een Vlaamse televisiepresentatrice en zangeres. Ze presenteerde heel wat programma's bij VT4, waaronder Sla Je Slag, Kassa Kassa, Inge's Club, Familieraad en Leuke Bloopers. Samen met Joyce De Troch en Katia Alens vormde ze de popgroep Opium die in Belgiƫ enkele hits scoorde. In 2003 stapte Inge over naar de Antwerpse regionale zender ATV.

Afgeleide namen: Angy, Angie, Inar, Inga, Ingelina, Ingelise, Ingetje, Inigo, Innes

Geboortekaartjes met de naam Inge

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Inge. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Inge of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Inge kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Inge of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

noa   29 Oct 2014
hallo noa

Inge   06 Dec 2013
Wat een mooie naam!

inge koning   09 Mar 2011
ik vind het leuk dat de variant van inge Angel is. dat betekend ANGEL!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455