Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ine

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong:

Betekenis Ine: Ine kan een verkorting zijn van verschillende namen die eindigen op -ine of -ina zoals Hendrina ("de machtige van een woonplaats"), Katherine ("schoon" of "rein"), Laurine ("de gelauwerde), enz.

Bekende naamdragers

Ine Veen (1937) is een Nederlandse ballerina, fotomodel, zangeres, actrice en schilderes. Ine Veen danst vooral in het gezelschap van Teatro di Scala di Milano en het Operaballet van Hannover. Daarnaast was ze ook verbonden aan het de toneelgroep Ensemble, De Nieuwe Komedie, Het Amsterdams Toneel en De Haagse Komedie. Nadat Ine Veen als model stond voor verschillende schilders richtte ze zich zelf op de schilderkunst. Ze heeft een eigen stijl ontwikkeld waarbij veel gebruik wordt gemaakt van bladgoud en halfedelstenen. In 2006 werd Ine Veen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten in de Nederlandse cultuur. In 2007 schreef ze een boek over Pim Fortuyn: Moord Namens de Kroon?

Afgeleide namen: Ina, Inne, Ineke, Ines, Inez, Iny

Geboortekaartjes met de naam Ine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

inne   23 Mar 2011
ik had liever een andere naam gehad ik vind hem wel mooi maar ik had toch liever een andere naam gehad en ik vind ook nergens de betekenis van mijn naam

Ine   11 Sep 2010
Dan zoek je niet goed!

ine   12 Jun 2010
een prachtige naam maar ik had graag een andere naam gehad ;( maakt nii uit het is nu zoo eaa en ik vind het niet walgelijk dus ik kan er mee leven.

Inne    06 Nov 2009
iedereen vind het raar dat ik inne met 2 n ben , maar ik vind het de mooiste naam van de hele wereld !!

ine   17 Jan 2009
Echt nergens kan ik de betekenis vinden van mijn naam. Dat is echt irritant.

silke   14 May 2008
ik vind niks van de naam ineke


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455