Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Indira

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Indisch

Betekenis Indira: Indira of Indra is in de Indische mythologie de "heerser van de hemel en de hemelgoden". Indira wordt in schilderijen en beeldhouwwerken vaak afgebeeld al rijdend op een witte olifant.

Bekende naamdragers

Indira Gandhi (1917-1984) was premier van India van 1966 tot ze in 1984 werd vermoord, met een onderbreking tussen 1977 en 1980. Na de onafhankelijkheid van India werd haar vader premier en werd Indira voorzitster van de Congrespartij. In 1966 won Indira dankzij een bondgenootschap met enkele partijbonzen de verkiezing en werd ze premier. In 1984 gaf Indira het bevel om tempelcomplex van Amritsar te veroveren op de aanhangers van Bhindranwale, waarbij meer dan 1000 rebellen gedood. Deze noodlottige afloop zorgde voor heel wat beroering en als vergelding werd Indira door haar eigen Sikh lijfwachten vermoord.

Afgeleide namen: Indra

Geboortekaartjes met de naam Indira

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Indira. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Indira of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Indira kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Indira of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455