Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Inèz

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Inez: De meisjesnaam Inez is waarschijnlijk een variant van Agnes, met als betekenis "rein" of "heilig" betekent.

Bekende naamdragers

Inez Pijnenburg (1949) is een Nederlandse politica van de VVD en vanaf 2008 burgemeester van de Gelderse gemeente Heerde.

Inez van Dullemen (1925) is een Nederlands schrijfster van romans. Inez debuteerde in 1949 met de roman Ontmoeting Met De Andere. Met de novelle Het Wiel won ze in 1950 een reisbeurs en bleef een jaar in Spanje en Parijs. In 1961 ontving Inez de Multatuliprijs voor De oude man.

Afgeleide namen: Ine, Ineke, Ine, Ines, Inna, Inne

Geboortekaartjes met de naam Inez

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Inez. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Inez of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Inez kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Inez of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455