Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Imran

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Imran: Imran is de naam van een profeet en betekent "voorspoed".

Bekende naamdragers

Imran Khan (1952) is een Pakistaans voormalig cricketspeler en politicus. Imran speelde cricket voor Pakistan van 1971 tot 1992 en was kapitein toen zijn team in 1992 voor het eerst de Wereld Cup won. Hij was een oppositieleider tegen het bewind van generaal Pervez Musharraf. Imran werd in 2007 door Pakistaanse agenten gearresteerd en onder huisarrest geplaatst.

Afgeleide namen: Imraan, Imrane

Geboortekaartjes met de naam Imran

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Imran. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Imran of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Imran kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Imran of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Imran   24 Sep 2016
Correctie imran is profeet dus zeker geen meisjesnaam.prachtige jongensnaam

Imran   24 Sep 2016
Imran is de naam vn een profeet kan dus niet mannelijk zijn.prachtige jongensnaam

imran   04 Nov 2015
Mooie jongensnaam zeer mannelijk tegenwoordig maken ze van jongensnamen meisjesnamen zoals rayan.zouw mijn dochter nooit imran of rayan noemen!

imran    25 May 2014
het is een heel mooie naam

imran    16 Nov 2009
De naam imran kan je ook voor meisjes geven,teminste turkse( bevolking)maar wordt ook net zo goed ook voor jongens gegeven

Ikram   13 Jun 2009
Het is niet marokkaans maar Islamitisch..

imran   20 Apr 2009
het is ook Marokkaans


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455