Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ibrahim

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Ibrahim: Ibrahim is een variant van Abraham, met als betekenis "vader is barmhartig of "vader van menigte volken".

Bekende naamdragers

Ibrahim Afellay (1986), met als bijnaam Ibi, is een Nederlandse voetballer, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van PSV. Ibrahim speelde zijn eerste officiƫle wedstrijd voor PSV in 2004 in de beker tegen NAC en een jaar later maakte hij zijn Champions League-debuut.

Ibrahim al-Jaafari (1947) is een Iraaks politicus, die premier was van de interim-regering van Irak in de jaren 2005-06.

Afgeleide namen: Ab, Abarran, Abe, Abey, Abie, Abraham, Abrahan, Abrahim, Abram, Abrams, Braham, Brahm, Bram, Ebrahim, Ibrahiem

Geboortekaartjes met de naam Ibrahim

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ibrahim. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ibrahim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ibrahim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ibrahim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455