Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hugo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Hugo: De jongensnaam Hugo is van Germaanse oorsprong met als betekenis "denker" of "verstand". Vooral in Frankrijk was deze al vroeg populair en waren er heel wat heiligen en koningen met die naam.

Bekende naamdragers

Hugo Boss (1885-1948) is de oprichter van het gelijknamig bekend kledingsmerk. De merknaam Hugo Boss wordt ook gebruikt voor schoenen, horloges, brillen en parfums.

Hugo Capet (940-996) was een Franse koning van 987 tot 996. In die tijd bestond er nog geen erfopvolging en werden een koning verkozen op basis "lichamelijke welgeschapenheid en geestelijke wijsheid".

Hugo Claus (1929-2008) is een bekende Vlaams schrijver van romans, verhalen, gedichten en toneelstukken. Het werk van Hugo Claus is heel divers van karakter maar meestal heel realistisch. Typische thema's voor zijn boeken zijn de liefde voor de moeder, de haat tegen de vader, het schuldgevoel vanwege het katholieke geloof en het Vlaamse bewustzijn. Zijn bekendste werk is Het Verdriet van Belgiƫ waarin redelijk autobiografische beschrijving geeft van het ontstaan van het fascisme en collaboratie tijdens de tweede wereldoorlog. Zijn eerste roman De Metsiers werd geschreven toen hij slechts 21 jaar oud was en werd meteen een succes. In 1986 ontving Hugo Claus de Prijs der Nederlandse Letteren.

HugoSchiltz (1927-2006) was een Vlaams politicus die een belangrijke bijdrage leverde tot het ontstaan van het Belgisch Federalisme. In 1965 werd hij kamerlid voor de Volksunie en vanaf 1975 tot 1979 was hij voorzitter van de Volksunie. Daarna werd hij nog minister van Financiƫn en Begroting, minister van Begroting en Wetenschasbeleid. In 1993 hielp hij mee aan de Sint-Michielsakkoorden die de Belgische staat omvormde tot een federale staat.

Afgeleide namen: Huig, Huug, Hugon, Huon

Geboortekaartjes met de naam Hugo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Hugo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Hugo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Hugo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Hugo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Hugo hater   30 Jul 2017
Ik ken iemand die hugo heet en hij is verschrikkelijk hij heeft de naam hugo verpest

123   20 Dec 2015
smooooooi!!

LINDSAY   09 Sep 2010
HUGO is de perfecte naam !!!! de hugo die ik ken is een echte denker en heel verstandig! een hele mooie persoon vanbinnen en vanbuiten!! er is niemand zoals hem !!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455