Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hester

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Hester: Hester is een variant van Esther, met als betekenis "ster".

Bekende naamdragers

Hester Macrander (1960) is een Nederlands cabaretière, die in 1990 de finale haalde van het Camerettenfestival. Hester werkt ook als theaterdocent, dagvoorzitter en columnist.

Hester Albach (1953) is een Nederlandse schrijfster, die in 1975 debuteerde met de novelle Het Debuut. Deze novelle veroorzaakte indertijd heel wat ophef omdat de verhouding beschrijft tussen een zeer jong meisje en een oudere, getrouwde man. Het Debuut was dan ook één van de meest besproken boeken van 1975 en werd twee jaar later zelfs verfilmd door Nouchka van Brakel.

Afgeleide namen: Esther, Hestera, Istar

Geboortekaartjes met de naam Hester

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Hester. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Hester of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Hester kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Hester of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455