Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Herman

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Herman: Herman is een Germaanse jongensnaam, met als betekenis "man van het leger".

Bekende naamdragers

Herman De Croo (1937) is een Belgisch liberaal politicus. Hij is ononderbroken verkozen parlementslid sinds maart 1968. Van 1999 tot 2007 was Herman voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij is vooral bekend om zijn royalistische en belgicistische standpunten. In 2009 werd zijn zoon Alexander De Croo verkozen tot nieuwe voorzitter van de OpenVLD.

Herman Van Rompuy (1947) is een Belgische politicus van de christendemocratische partij CD&V. Herman was van 2008 en 2009 de Premier van België. In 2009 werd hij verkozen tot de eerste permanente voorzitter van de Europese Raad, informeel ook wel President van Europa genoemd. Hij is internationaal bekend als schrijver van haiku's en kreeg de bijnamen Haiku Herman en haiku prime minister.

Herman van Veen (1945) is een Nederlandse cabaretier en zanger. Vanaf 1965 reisde Herman de wereld rond met zijn muzikaal-clowneske soloprogramma Harlekijn. Tevens was hij jarenlang bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef Nederland. Herman kreeg verschillende prijzen, waaronder de Goldene Kamera, een Silberne Bär en acht Edisons.

Afgeleide namen: Harm, Harman, Hermannes, Hermannus, Hermanus, Hermen

Geboortekaartjes met de naam Herman

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Herman. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Herman of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Herman kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Herman of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455