Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Henry

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Henry: Henry is een engelstalige variant van de Germaanse naam Hendrik met als betekenis "de machtige van een woonplaats". De naam bestaat uit twee delen: heim (woonplaats) en rik (machtig). Hendrik was de naam van heel vele Europese heersers, zoals Hendrik II, de Heilige Keizer van Duitsland.

Bekende naamdragers

Henry Ford (1863-1947) was oprichter van de Ford autofabriek. De moeder van Heny Ford was van Belgische afkomst. Hij introduceerde de productie van auto's aan de lopende band, waardoor massaproductie mogelijk werd.

Henry Kissenger (1923) is een Amerikaans diplomaat en politicus. Henry Kissenger werd in 1973 minister van Buitenlandse Zaken onder president Nixon. Hij ontving de Nobelprijs van de Vrede voor zijn inzet om de Vietnamoorlog te beƫindigen.

Henry van Wales (1984) is de jongste zoon van de Britse kroonprins Charles en prinses Diana. Henry is de derde in rij voor de troonopvolging. Hij is bekend voor spraakmakende affaires, zoals het roken van hasj, het in elkaar slaan van een reporter enz ij verschijning als Nazi op een gekostumeerd feest.

Afgeleide namen: Endrik, Harry, Hein, Heintje, Hendrikus, Henk, Henni, Hennie, Henri, Henriette, Rik, Rikus

Geboortekaartjes met de naam Henry

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Henry. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Henry of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Henry kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Henry of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455