Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Henri

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Henri: Henri is een variant van Hendrik en betekent "de machtige van een woonplaats".

Bekende naamdragers

Henri Matisse (1869-1954) was een Frans kunstschilder en beeldhouwer en die bekend is als grondleeger van het Fauvisme, een stijl gekenmerkt door fel contrasterende kleuren. De eerste tentoonstelling van de fauvisten kon rekenen op afbrekende kritiek. Ze werden omschreven als barbaren of kinderen die met verf morsten. Bekende werken van Henri Matisse zijn "La Femme au Chapeau", "La Fenêtre Ouverte à Collioure" en "La Danse". De werken van Henri Matisse pronken in musea over de hele wereld.

Henri Jasper (1870-1939) was een Belgisch politicus die als minister van Economische Zaken en daarna van Binnenlandse Zaken België in de jaren 1920 uit de financiële crisis bracht.

Afgeleide namen: Endrik, Harry, Hein, Heintje, Hendrikus, Henk, Henni, Hennie, Henriette, Henry, Rik, Rikus

Geboortekaartjes met de naam Henri

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Henri. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Henri of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Henri kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Henri of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Gandalf   09 May 2020
Ge zijt zelf een oliebol

henri   05 Sep 2012
leuk


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455