Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Henk

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Henk: De jongensnaam Hein is een verkorting van Hendrik, met als betekenis "de machtige van een woonplaats".

Bekende naamdragers

Henk Temming (1951) is een Nederlands zanger, die vooral bekend is van de popgroep Het Goede Doel. Henk is ook bekend als jurylid van het RTL 4-programma X Factor. Hij schreef muziek voor andere, zoals Beethoven voor Linda de Mol en Toveren voor Herman van Veen. Sinds 2006 is Henk vast jurylid bij het RTL 4-programma X Factor.

Afgeleide namen: Endrik, Harry, Hein, Heine, Heintje, Hendrik, Hendrikus, Henni, Hennie, Henriette, Henri, Henry, Rik, Rikus

Geboortekaartjes met de naam Henk

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Henk. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Henk of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Henk kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Henk of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Henk   07 Sep 2011
Ik draag de naam Henk nu inmiddels 20 jaar. Ooit vond ik er niet veel aan maar de naam is me liever met elk jaar dat voorbij gaat. Ik heb in mijn hele leven slechts 3 personen ontmoet die dezelfde naam dragen. Een Henk komt dus niet veel voor. Je bent dus zeldzaam en zo goed als altijd uniek in je omgeving. (Waarom Tim of Tom heten? Die zijn er met hopen.) Als je de betekenis van je naam te weten komt, ben je ook trots om de naam te dragen: Betekenis Henk Henk is afgeleid van de naam Hendrik, die weer is afgeleid van het Germaanse ′heim′, met de betekenis woonplaats en ′rik′ met de betekenis machtig. Henk betekent heerser van het thuisland. Ook betekent Henk zoveel als de eerste onder zijn gelijken.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455