Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hendrikus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Hendrikus: De jongensnaam Hein is een verkorting van Hendrik, met als betekenis "de machtige van een woonplaats".

Bekende naamdragers

Hendrikus de Bijl (1884-1991) was in 1991 de oudste levende man van Nederland, na het overlijden van Jan Machiel Reyskens. Hendrikus droeg deze titel 1 jaar en 106 dagen.

Hendrikus van de Sande Bakhuyzen (1975-1860) was een Nederlands etser, tekenaar en kunstschilder. Hendrikus was lid van het Haags Tekengenootschap. Hij is vooral benkend door zijn romantische landschapsschilderijen met vee.

Afgeleide namen: Endrik, Harry, Hein, Heine, Heintje, Hendrik, Henk, Henni, Hennie, Henriette, Henri, Henry, Rik, Rikus

Geboortekaartjes met de naam Hendrikus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Hendrikus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Hendrikus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Hendrikus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Hendrikus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455