Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Helena

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Helena: Helena is een Griekse naam met als betekenis "fakkel" of "de stralende". In de Griekse mythologie gold Helena als de mooiste vrouw uit de Griekse oudheid. Ze was de vrouw van Meneleos, de koning van Sparta.

Bekende naamdragers

Helena Javornik (1966) is een Sloveense loopster. In 2004 won ze tijdens de Olympische Spelen het Sloveense record op de 10000 meter lopen. Helena Javornik heeft heel wat maratons gewonnen: Wenen (1995), Ljubljana (1996, 1998), Amsterdam (2004), Turijn (2004) en La Rochelle (2003).

Helena Christensen (1968) is een Deens topmodel die bekend werd als model voor de H&M campagnes. Ze is ook verloofd geweest met Michael Hutchence. In 1986 werd ze gekroond tot Miss Denemarken. In 1990 figureerde ze topless als zomerliefje van Chris Isaac in de videoclip voor het nummer Wicked Game van Chris Isaac.

Helena Paprizou (1982) is een Zweeds-Griekse zangeres. Ze werd geboren met de naam Elena maar sinds haar deelname aan het Eurovisiesongfestival gebruikte ze de naam Helena. In 2005 won ze won het Eurosongfestival met haar liedje My Number One.

Afgeleide namen: Elena, Ellen, Leen, Lena, Leentje, Hella, Helene, Heleen

Geboortekaartjes met de naam Helena

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Helena. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Helena of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Helena kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Helena of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Katrijn    15 Sep 2016
Onze 2de dochter heet Helena. Toen ik pas zwanger was leerde ik een Helena van 82 kennen. Een kranige damemet een vlotte babbel.

Helena    11 Oct 2013
Ek het net die een naan Helena

romaisae   30 Jan 2011
ik vin het een leuke naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455