Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Heike

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Heike: Heike is een Friese naam met als betekenis "omheinde ruimte". Ook in Duitsland is Heike heel populair.

Bekende naamdragers

Heike Drechsler (1964) is een voormalige Oost-Duitse verspringster. Heike werd tweemaal olympische kampioene (1992, 2000) en driemaal wereldkampioene verspringen (1983, 1987, 1993). In 1986 werd Heike verkozen tot Oost-Duits sporter van het jaar in 2000 tot Duitse sportvrouw van het jaar.

Heike Kamerlingh Onnes (1853-1926) was een Nederlands natuurkundige die in 1913 de Nobelprijs voor de Natuurkunde kreeg voor zijn onderzoek naar de eigenschappen van materie bij lage temperaturen, hetgeen onder andere leidde tot de productie van vloeibaar helium. Verder ontdekte Heike dat zuivere metalen bij extreem lage temperaturen supergeleidend worden.

Afgeleide namen: Haje, Haie, Haike, Hajo, Heikje, Henni, Hennie, Heye

Geboortekaartjes met de naam Heike

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Heike. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Heike of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Heike kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Heike of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455