Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Heidi

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Heidi: Heidi is een vleivorm van Adelheid, met als betekenis "vrouw van adel".

Bekende naamdragers

Heidi is de hoofdpersoon van de twee romans van Johanna Spyri. Heidi is een weeskindje dat een invalide meisje Klara geneest waarna ze nooit meer haar brood onder vreemden hoefde te verdienen. Deze romans zijn dikwijls verfilmd.

Heidi Range (1983) is een Brits zangeres, die vooral bekend als één van de drie dames van de populaire Britse band Sugababes. Daarvoor was Heidi lid van Atomic Kitten.

Heidi Lenaerts (1975) is een Vlaamse televisie- en radiopresentatrice. Heidi werd bekend als nieuwsmeisje op Studio Brussel. Vanaf 2006 presenteert Heidi de Hit 50 op Studio Brussel en een jaar later is ze elke weekdag te horen op Studio Brussel. Samen met Tom Gernaey presenteert ze het programma Shoot op de televisiezender Ketnet. In 2006 speelde Heidi mee in 4 afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld.

Afgeleide namen: Hedi, Heida, Heide, Heintje

Geboortekaartjes met de naam Heidi

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Heidi. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Heidi of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Heidi kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Heidi of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Heidi187   11 Aug 2013
leuke naam, ben er erg tevreden mee, heb 2 bijnamen Heid & Heidjuuh. deze naam is een leuke en goede naam voor uw Baby

kiana   21 May 2013
ik vind het een mooie naam . mijn mama noemt heidi.lol


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455