Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hayley

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Hayley: De naam Hayley is afkomstig van de gelijknamige plaatsnaam en betekent "hooiweide". Hayley kan ook afkomstig zijn de Noorse naam haela dat "held" betekent. Hayley is vooral een meisjesnaam.

Bekende naamdragers

Hayley Mills (1946) is een Brits actrice die in haar tijd de populairste kindster was. Ze kreeg haar eerst rol toen ze twaalf jaar was, als hoofdspeelster in de film Tiger Bay. Voor haar rol in de film Pollyanna kreeg ze een Oscar. Ze acteerde in enkele Disney films waaronder The Parent Trap. In 1966 kreeg ze een volwassen rol in The Family Way, maar omdat ze daarin haar achterwerk liet zien werd haar carrière danig beschadigd.

Hayley Williams (1988) is de zangeres en toetsenist van de Amerikaanse punkband Paramore.

Afgeleide namen: Hailie, Haily, Haley, Hally, Haylee, Haylie

Geboortekaartjes met de naam Hayley

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Hayley. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Hayley of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Hayley kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Hayley of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lams Francis   22 Nov 2008
Onz dochter noemt Hayley,ze is ondertussen al bijna zes en ik zie nu nog maar pas je sit met de betekenis van de naam Hayley en ik lees ook dat je nog geen geboortekaartjehebt met de naam Hayley ,als ik er nog 1 vind mag je gerust 1 krijgen.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455