Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hans

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Hans: Hans is afgeleid van Johanan met als betekenis "God is genadig".

Bekende naamdragers

Hans Memling (15de eeuw) was een Vlaamse kunstschilder die wordt beschouwd al seen van de belangrijkste Vlaamse primitieven. Zijn werken zijn mystiek geïnspireerd en tonen dikijls een paradijsbeels waar heiligen en mensen in harmonie samenleven. Hans Memling plaatst dikwijls een driehoekige compositie op de voorgrond en verticale gebouwen op de achtergrond, waardoor een diep perspectief ontstaat. Zijn bekendste werk is Het Laatste Oordeel.

Hans Wiegel (1941) is een voormalig Nederlands politicus voor de liberale party VVD. Hans Wiegel is vooral bekend voor zijn felle redevoeringen tegen Joop den Uyl die hij verweet ye veel geld uit te geven. Van 1977 tot 1981 was hij minister van Binnenlandse Zaken.

Afgeleide namen: Hanna, Hannes, Hansje, Hanske, Jan, Jans, Johan, Johanna, Johannes

Geboortekaartjes met de naam Hans

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Hans. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Hans of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Hans kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Hans of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455