Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hanna

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Hanna: Hanna is waarschijnlijk afgeleid van Johanna dat "Jahweh is genadig" betekent.

Bekende naamdragers

Hanna Mariƫn (1982) is een Belgische sprintster. In 2003 werd Hanna Belgisch indoorkampioen op de 200 m. Hanna won in 2007 de 4 x 100 m estafetteploeg tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Osaka en op de Olympische Spelen van 2008 in Peking behaalde ze met de Belgische estafetteploeg een zilveren medaille.

Hanna Verboom is een Nederlandse actrice, die werd geboren in Belgiƫ, maar in Afrika opgroeide. Ze is vooral bekend geworden als presentatrice van het muziekprogramma Top of the Pops en haar hoofdrol in de romantische komedie Snowfever. In 2006 deed Hanna mee aan Peking Express VIP en aan de Celebrity Poker op Tien. Vanaf 2007 is ze te zien als Elin in de dramaserie De Co-Assistent. In 2008 won Hanna Verboom een Talent Award tijdens het gala van de Dutch Model Awards te Amsterdam voor haar loopbaan en inzet voor het goede doel.

Afgeleide namen: Hannah, Hannes, Hanneke, Hannie

Geboortekaartjes met de naam Hanna

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Hanna. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Hanna of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Hanna kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Hanna of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

chiara   03 Jul 2015
leuk

hanna    15 Feb 2010
deze naam is kei leuk!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455