Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Halil

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Turks

Betekenis Halil: Halil is een Turkse jongensnaam, met als betekenis "dierbare vriend".

Bekende naamdragers

Halil Gür (1951) is een Nederlands-Turkse auteur, die vooral korte verhalen schreef over dingen waar migranten mee te maken hebben. Halil debuteerde in 1984 met de verhalenbundel Gekke Mustafa, waarvoor hij bekroond werd met de E. du Perronprijs. Halil ontving ook een Jenny Smelik-Kiggenprijs en een Halewijnprijs.

Halil Mutlu (1973) is een in Bulgarije geboren Turkse gewichtheffer. Halil won drie Olympische kampioenschappen, vijf Wereldkampioenschappen en negen Europese Kampioenschappen. Hij brak ook meer dan 20 wereldrecords. In 1994 werd Halil Europees en Wereldkampioen gewichtheffen en twee jaar later behaalde hij zijn eerste gouden Olympische medaille. In 2007 werd Halil voor twee jaar geschorst door de IWF wegens doping. In Turkije wordt hij de Kleine Reus genoemd.

Afgeleide namen: Hallil

Geboortekaartjes met de naam Halil

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Halil. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Halil of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Halil kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Halil of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455