Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hélène

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Helene: Helene is een variant van Helena dat "fakkel" of "de stralende" betekent. In de Griekse mythologie gold Helena als de mooiste vrouw uit de Griekse oudheid.

Bekende naamdragers

Hélène Fourment (1614 – 1673) was de tweede vrouw van Pieter Paul Rubens. Ze was zestien toen ze met hem trouwde. Samen kregen ze vijf kinderen.

Hélène Dutrieu (1877-1961) was in 1910 de eerste Belgische vrouw die haar vliegbrevet haalde. In 1897 en 1898 werd ze wereldkampioen wielrennen en vestigde ze tevens een wereldduurrecord. Daarna ging ze in Parijs aan de slag als comédienne en stuntvrouw. Hieraan dankte ze haar bijnaam de "menselijke pijl". In 1908 maakte ze zonder enige vliegervaring haar eerste vlucht, die eindigde in een ruwe landing en een totale vernietiging van het vliegtuig. Tijdens de Eerste Wereldoorlog deed ze dienst in het Franse leger als luchtwacht van Parijs.

Afgeleide namen: Elena, Ellen, Leen, Lena, Leentje, Hella, Helena, Heleen

Geboortekaartjes met de naam Helene

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Helene. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Helene of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Helene kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Helene of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

hel   05 Mar 2018
ekte leuke naam

my name is.....   05 Feb 2012
eey een van me vriendinne noemt helene en ik vin et wel een wijze naam!!! xxxje love you friendie

Hélène   05 Aug 2011
Is een naam die net veel voorkomt. Men verward het vaak met Heleen of Hellen. Dat ben ik niet. Ook schrijft men het vaak verkeerd. Geen streepjes, streepjes verkeerd, het aantal verkeerd, noem maar op. Maar ik ben trots op mijn naam.

Hélène   05 Apr 2011
Het leukste aan de naam Hélène: Het is een naam die niet vaak voorkomt, je zal het dus niet vaak hebben dat er nog andere mensen in je klas/groep zitten met dezelfde naam. Het minst leuke: Het wordt heel vaak verkeerd uitgesproken en verkeerd geschreven.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455