Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gwen

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Gwen: Gwen is afgeleid van Gwendolyn, met als letterlijke betekenis "witte cirkel". Misschien is deze naam een toespeling op de maangodin.

Bekende naamdragers

Gwen Stefani (1969) is een Amerikaanse zangeres, modeontwerpster en actrice. Gwen maakte haar debuut als zangeres in 1992 met de skaband No Doubt, die een hit scoorde met hun album Tragic Kingdom. Ook als solozangers wist Gwen hits te scoren, zoals Hollaback Girl, Cool en Wind It Up. In 2003 lanceerde Gwen haar eigen kledinglijn L.A.M.B.

Gwen Torrence (1965) is een voormalige Amerikaanse atlete, die gespecialiseerd was in de sprint. Gwen was meervoudig olympisch kampioene (1992 en 1996) en eenmaal wereldkampioene (1995).

Afgeleide namen: Gwenda, Gwendalyn, Gwendelyn, Gwendolin, Gwendoline, Gwendolyn, Gwenn, Gwenne, Gwenny, Gwynne

Geboortekaartjes met de naam Gwen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gwen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gwen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gwen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gwen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

mathias   25 Sep 2012
gwen is heel mooi


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455