Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Guy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Guy: Guy is een Germaanse jongensnaam, met als betekenis "woud".

Bekende naamdragers

Guy Mortier (1943) is een Vlaams journalist en televisiefiguur, die bekend werd als hoofdredacteur van het blad Humo en als panellid was in het radioprogramma De Taalstrijd. Ook na zijn pensioen is Guy een graag geziene gast in verschillende televisieprogramma's.

Guy Verhofstadt (1953) is een Belgische politicus voor de Vlaamse liberale partij Open VLD. Guy was premier van Belgiƫ van 1999 tot 2008. In 1985 werd hij voor het eerst verkozen als volksvertegenwoordiger en werd hij minister van Begroting en Wetenschappelijk Onderzoek. In 1999 werd Guy premier van een kabinet met de VLD, sp.a, MR, PS, Agalev en Ecolo, de eerste paars-groene regering.

Afgeleide namen: Gillian, Gilian, Giulio, Gui, Guido, Guiliano, Guillano, Guilliano, Jules, Julius, Juliano

Geboortekaartjes met de naam Guy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Guy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Guy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Guy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Guy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455