Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Guusje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Guusje: De meisjesnaam Guusje is afgeleid van Gustaaf, met als betekenis "strijder met staaf" of Augustus, met als betekenis "vermeerderaar".

Bekende naamdragers

Guusje Woesthoff (1969-2004) was een Nederlands actrice en zangeres. Guusje is vooral bekend voor haar rol als Roos in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast was ze zangers van de meidengroep Linda, Roos & Jessica, die verschillende hits scoorden, waaronder Ademnood, Alles Of Niets, Lange Nacht, Goeie Dingen en Druppels.

Guusje ter Horst (1952) is een Nederlandse politica van de Partij van de Arbeid, die sinds 2007 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is. Daarvoor was Guusje burgemeester van Nijmegen.

Afgeleide namen: August, Augusta, Auguste, Augustijn, Augustin, Augustus, August, Gustaaf, Gustavus, Guus, Guuske, Gusta, Gustav, Staf, Stijn

Geboortekaartjes met de naam Guusje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Guusje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Guusje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Guusje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Guusje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455