Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Guillaume

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Guillaume: De jongensnaam Guillaume is een Franse variant van Willem, dat "beschermer" betekent.

Bekende naamdragers

Guillaume Apollinaire (1880-1918) was een Franse schrijver en dichter. In Parijs ontmoet hij belangrijke kunstenaars zoals Picasso, de Vlaminck, George Braque en Henri Rousseau. Hier publiceerde hij anoniem twee erotische romans. In 1914 werd hij soldaat in het Franse leger en in de loopgraven schreef hij heel wat gedichten, die later gepubliceerd werden. In 1917 wordt zijn surrealistisch theaterwerk Les Mamelles de Tiresias opgevoerd. Zijn gedichten bevatten dikwijls opvallende kenmerken, zoals het ontbreken van leestekens, typografische vormgeving en kubisme. In het Franse Stavelot bevindt zich een museum gewijd aan Guillaume Apollinaire.

Guillaume Dufay (1397-1474) was een Belgisch componist die behoorde tot de grootste componisten van zijn tijd. Hij componeerde polyfone werken. In zijn jeugd was Guillaume koorknaap in het koor van de kerk te Kamerijk. In 1428 werd hij tot priester gewijd en trad hij toe tot de pauselijke cappella. Hij zong daar tot hij in 1434 kapelmeester werd van hertog van Savoye. Later reisde hij nog naar Florence, Turijn en Chambéry maar keerde als beroemde komponist terug in Kamerijk.

Guillaume Devos (1982) is een Vlaamse acteur. Hij speelde in verschillende Vlaamse series, waaronder Spring, De Kotmadam, Mega Mindy en Family. Hij was ook deelnemer van Steracteurs Sterartiest, waarin acteurs het tegen elkaar opnemen in een zangwedstrijd. Hij eindigde op de tweede plaats. In zijn vrije tijd houdt Guillaume Devos zich bezig met kunstschilderen en muurklimmen.

Afgeleide namen: Guilhelmina, Guilielmus, Guiljam, Guillam, Guillaume, Guillaumette, Guillaumina, Guillelmine, Guillelmo, Guillelmus, Guillemette, Guillemine, Guillermo, Guillulmine, Wiel, Wilhelm, Willem, William, Willie, Wilma

Geboortekaartjes met de naam Guillaume

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Guillaume. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Guillaume of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Guillaume kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Guillaume of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ward   27 Mar 2015
Veel plezier, Maxim, met de pattaten.

Dikke troela   13 Feb 2013
Mijn broer Guillaume, beschermt mij graag

julie   30 Dec 2012
Mijn broer noemt guillaume maar hij is geen beschermer hij is een vijand

maxim   24 Jul 2011
mijn broer noemt guillaume maar hij is niet echt een beschermer nu moet ik de pattaten gaan schillen daaaaag


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455