Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Grietje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Grietje: Grietje is afgeleid van Margaretha en heeft als betekenis "parel".

Bekende naamdragers

Grietje Vanderheijden (1978) is een Vlaamse actrice. Grietje speelde in verschillende Belgische musicals zoals Assepoester, Tovenaar van Oz, Doornroosje en Peter Pan. Vanaf 2003 is ze te zien als Vicky Muys gespeeld in de VTM serie Lili en Marleen. Daarnaast kreeg ze een hoofdrol in En Daarmee Basta!, een jongerenserie op de televisiezender Ketnet. Vannaf 2006 was ze zangeres van de Ketnet Band. In 2006naam Grietje deel aan Steracteur Sterartiest, een programma waar gezocht wordt naar het zangtalent van Vlaamse acteurs en actrices.

Afgeleide namen: Griet, Grieteke, Grietha, Margareta, Margaretha, Margarita, Margaux, Margit, Margot, Margreet, Margrita

Geboortekaartjes met de naam Grietje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Grietje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Grietje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Grietje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Grietje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Griet   19 Jan 2015
Hoe leuk.

Eva   26 Mar 2014
Mijn volle naam is Grietje Eva en die eerste naam heb ik natuurlijk van mijn oma geërfd. Vroeger vond ik het fijn dat ik een mainstream roepnaam erbij gekregen had van mijn ouders, maar nu ik wat ouder ben had ik ook best Grietje willen heten. Dat pas best bij me!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455