Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Grace

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Grace: Grace is afgeleid van het Latijnse gratia, met als betekenis "de bekoorlijke". bekoorlijkheid'.

Bekende naamdragers

Grace Kelly (1929-1982) was een actrice die later echtgenote werd van prins Reinier III van Monaco. Op 22-jarige leeftijd speelde Grace in haar eerste film. Daarna speeld ze nog in verschillende films, waaronder drie Hitchcock films. In 1955 kreeg Grace een Oscar voor beste actrice in de film The Country Girl. Na het huwelijk met prins Renier stopte ze haar acteercarrière. Prins Reinier en prinses Grace kregen drie kinderen: Caroline, Albert en Stéphanie. Grace overleed in 1982 na een beroerte.

Grace Jones (1948) is een Jamaicaans supermodel, zangeres en actrice. Als jonge twintiger verhuisde Grace naar Parijs waar ze zich beroemd maakte door haar topless verschijningen. Daar werd ze ontdekt door een platenproducent. In 1977 verscheen haar debuutalbum Portfolio, dat een redelijk succes kende. In de jaren 80 veranderde ze drastische uiterlijk. Haar koel imago met blockhead-kapsel, werd haar handelsmerk en zou haar wereldberoemd maken. Vanaf 1983 begon Grace te acteren, o.a. in de James Bond-film A View to a Kill. In 1985 lanceerde ze het album Slave to the Rhythm, dat een grote hit werd. Grace Jones is ook bekend van een reeks schandalen: ze belandde in de gevangenis vanwege cocaïne-bezit; ze werd wegens wangedrag uit een vliegtuig gezet en ze gaf haar minnaar ten onterechte op als vermist.

Afgeleide namen: Gracee, Gracella, Gracey, Gracia, Graciana, Gracie, Gracina, Gracious, Grata, Gratia, Grayce, Grazia

Geboortekaartjes met de naam Grace

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Grace. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Grace of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Grace kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Grace of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Grace   20 Apr 2014
Hele mooie naam. Opvallend dat opgeleide mensen vaak mijn naam op z'n Engels uitspreken en mensen van een lager niveau of ongeschoolden mijn naam vaak uitspreken als Gurees of Kurees, en dat is weer heel jammer van zo'n mooie naam.

Grace   14 May 2012
Super naam heel speciaal.. Alleen word vaak verkeerd verstaan of gezegt ook schrijven hebben veel mensen last van 1x heeft iemand zelfs krees geschreven

grace   16 Nov 2010
ik vind de betekenis van mijn naam niet


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455